Min bloggliste

tirsdag 13. mars 2012

Gulrotkake

Gulrotkake er godt  og den er lett å få vellykket, også med glutenfritt mel. Kaken er uten melk så passer godt å servere dem som ikke tåler melk.
Den er god å spise uten pynt, men vil en pynt så kan en sikte over melis og/eller drysse over melkefri sjokolade.
Skal den serveres i selskap eller spesielle anledninger kan det være stas med  frosting. Kremost blandet med melis og smør er en populær variant. En luksuskrem er å tilsette smeltet hvit sjokolade i ostesmørkremen. I boka ; Love Manuella er det oppskrift på denne kremen. Hun farget kremen lys rosa og brukte wilton tipp 104 for å lage ruffles .Nyyyydelig. Husk å lage dobbel porsjon hvis du skal pynte den slik.
Kjøpte olivenolje med appelsin i en spesialbutikk på Gulskogensenteret.Kjekt å sette frem alle ingrediensene før du starter med kaken.


Oljen og sukkeret røres godt isammen til en kremet masse.Tilsett eggene, ett av gangen.


Siktet mel og hevemiddel.


Sikt melblanding i røren.


Nøtter og gulrøtter has i til slutt.


Rør det isammen med en slikkepott. Stekes 45- 55 min på 175 grader, nest nederste rille. Legg over ett papir hvis kaken blir for mørk på slutten av steketiden. Avkjøles litt i formen før den legges på rist. Skal den pyntes med krem så husk at kaken må være helt avkjølt ellers smelter kremen.Bakt i hjerteform. Kaken er veldig god nystekt uten noe pynt. Herlig til en god kopp te.


Ble nok til noen få cupcakes.
Pyntet kaken med marengskrem isteden for ostekrem. Da ble resultatet en gluten og melkefri kake.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar