Min bloggliste

lørdag 10. november 2012

Serinakaker til jul


Har begynt å bake til jul og idag ble det Serina kaker, de hører med på kakefatet i min familie. De ble ikke like gode som mamma sine, men kan jo skylde litt på det glutenfrie melet, hehe.



 
Gode gammeldagse julekaker .
 
 
 
Oppskrift glutenfrie Serina kaker
 
150 gr kaldt smør
250 gr glutenfritt mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 gr sukker
1 egg
 
eggehvite, perlesukker og hakka mandler til pynt
 
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Smuldre det kalde smøret inn i melblandingen. Tilsett sukker og sammenpisket egg, Samle raskt isammen til deig og sett den i kjøleskapet i 2 timer.
 
Ta ut halvparten av deigen ( la den andre halvparten ligge kaldt i kjøleskapet fordi deigen er lettest å arbeide med kald)  og lag emner som du triller til kuler, jeg bruker vekt og veier emnene, ca 10 gram. De flyter litt ut så pass på at det er lit avstand mellom kakene. Trykk dem litt ned med en gaffel, pensle med eggehvite og strø over perlesukker og hakka mandler.
 
Stekes på 175 gr midt i ovnen i ca 10 minutter. De er ganske lyse, litt lysebrune i kanten når de er ferdige. Løft de forsiktig over på kakerist med en stekespade. Avkjøles helt før de legges i boks.
 
Ha en fortsatt fin helg.
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar