Min bloggliste

torsdag 26. november 2015

Glutenfri Sigdalskling.

                                               

                         GLUTENFRI SIGDALSKLING MED POTETER

Kling er for mange noe man må ha til jul og andre høytider. Å få ett godt resultat er ikke lett. Har prøvd mange ulike oppskrifter fra både Numedal og fra Sigdal. Grøtkling , deig med poteter og deig uten poteter.
Nå har jeg prøvd og lykkes med poteter.

250 gr kokte poteter
2,5 dl rømme
2,5 dl surmelk
1,25 dl fløte
1ss fiberhusk
125 gr smør , kjøleskapkaldt
1 eggeplomme
50 gr havremel ( glutenfritt)
1 pose Toro lys melblanding
1-2 dl lust glutenfritt mel

Blå jyttemel til utbaking ( kan blandes med litt lyst mel).

Mal kalde kokte poteter 2-3 ganger og ha massen i mixerbollen.
Rør fiberhusk i fløten og spe på med surmelk og rømme, la stå ca 10 minutter.
Bruk rivjern og rasp smøret oppi bakebollen, hell også havremelet oppi, mix på middels hastighet til det er blandet. Ha så i fløteblandingen , eggeplomme og Toro lys melblanding. Mix deigen godt isammen.
Hvis den virker for våt så tilsett 1-2 dl lyst mel.

Sett takka på 6.
Lag 12-14 emner og legg dem på ett melet brett.

Bak ut på melet bakebord som er kledd med voksduker som ligger med baksiden opp. Eller på baksteklede som du får kjøpt på Euronics på Rødberg.

Stek etterhvert som leivene er ferdig kjevlet.



Snu leiven når den er full av bobler.

Pakk den ferdig stekte klingen inn i reine kjøkkenhåndklær og teppe.
Hvile innpakket til bunken med leiven er nesten kalde.
Smøres med smør, evt blanding av smør og sukker.

Oppbevare godt innpakket i fryser. Men spis noen nystekte. De er alltid best.

Lykke til.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar