Kaken ble pyntet med smeltet mørk sjokolade og rød glitter gele.
Så mye var det igjen etter første kaffekos, hehe.
Oppskrift:
450 gr glutenfri kjeks (cookies m/sjokoladebiter)
100 gr smelta smør
225 gr philadelphiost
2,5 dl melis
3,5 dl piska kremfløte
1 pose Tor sjokolademousse
2,5 dl sukker
3 dl H-melk
1 appelsin
1 fersken
4 passjonsfrukt
4 plater gelatin
4 ss kokende vann
Pynt:
2 dl kremfløte, (stivpiskes)
1 plate kokesjokolade
1/4 av kjeksen brytes i småbiter og legges til side i en skål. Resten av kjeksen smuldres opp og blandes med det smeltede smøret. Trykk kjeksblandingen jevnt ned i en springform 24" Anbefaler bakepapir i bunnen. Sett formen kaldt imens du mixer neste lag.
Mix kremost med melis til en kremet masse. Stivpisk fløten med sukkeret.
Riv appelsinskall fint og press ut saften, hell dette i en bolle. Mos fersken i en hurtigmixer/stavmixer. Ta en skje og skrap ut innholdet i passjonsfruktene, sil pasjonsfrukten oppi appelsinsaften. Bland i mosa ferskenkjøtt. Legg 4 gelantinplater ibløtt i kaldt vann 5 minutter. Klem vannet av gelatinplatene og smelt de i det kokende vannet. Rør i fruktblandingen imens du heller gelantinen i en tynn stråle oppi. Hell så blandingen oppi kremosmassen og vend inn piska krem tilslutt. Legg blandingen oppi formen, ta halvparten av kjeksbitene og trykk dem nedi massen og sett formen kaldt i 30 minutter
Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken, bland så i resten av kjeksbitene og smør massen oppi kakeformen. Settes kaldt i ca 1 time. Legg ett tynt lag med pisket krem på toppen tilslutt og pynt med smeltet sjokolade eller freia sjokoladesaus..
La gjerne kaken stå i formen til neste dag før du løsner formen. Kaken holder seg godt i flere dager ( hvis den får stå i fred så lenge da, hehe).
De syrlige fruktene i ostekremen matcher godt sjokolademoussen og kjeksbunnen.
Har ikke dekorert siden av kaken , den frister allikevel syns jeg.
Lite båtliv i Strømstad i oktober.
Ha en fin dag.
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar