Min bloggliste

lørdag 28. januar 2012

Cakepops

Cakepops er gøy, smaker godt og det er bare fantasien som stopper grensen for hva en kan lage. I begynnelsen er det enklest å lage runde kuler med diverse strøssel eller fondantpynt på.

Har prøvd den lille rosa cupcakeformen. Kakemassen måtte være ganske fuktig for å den til. Sjokoladekake blandet med peanuttsmør og smeltet mørk kokesjokolade, nam.


Pyntet med rosa smørkrem. mangler bare rosa sløfe. 

Så til kakekulene på pinne.


Lagde først vaniljesmørkrem:Mix smør, melis, vaniljesukker og fløte til luftig krem.

Smuldre opp kakebunn, jeg hadde 2 sukkerbrød som var "mislykka" i fryseren.


Bland smørkrem og smuler godt til en fast deig som kan formes til kuler eller lignende.Trill kuler til deigen, ca 30 gr og sett dem kaldt 15 min imens sjokoladen smeltes.Blokksjokolade fra Fazer, 30 sekunder i microovnen, rør om så 30 nye sekunder, rør om osv til sjokoladen er smeltet.


Blank , fin og lett å jobbe med. Trengte ikke delfiafett.

Ta frem kakekulene og pinner . Noe å sette dem i f.eks en oasis eller minicupcakes former.


dypp den ene enden av pinnen først i sjokoladen så 3/4 inn i den avkjølte kakekulen. Settes så til avkjøling 15 minutter. Var kuldegrader da jeg lagde disse så jeg satte dem ut.


Avkjøling ute .


Etter 15 minutter ute så har pinnen stivnet fast i kula. Dypp kulene ned i sjokoladen, sjekk at sjokoladen dekker hele kulen. Løft opp og dunk forsiktig pinnen mot kanten av skåla slik at overflødig sjokolade renner av.Snart Valentines så litt pynt i rødt. Pynten settes på før sjokoladen er helt tørr, eller den kan limes på med litt smeltet sjokolade. Popsene står i en bolle fylt med sukker.Candy melts finnes i mange farger og smaker godt. Delfiafett kan tilsettes hvis sjokoladen er for tykk.
Farget sjokolade . Har farget hvit dronning sjokolade med Wilton fargegele. Popsen står stødig i silkepapirkledd oasis.


Med blomster laget av fondant.


Med sommerfugler....


Disse ble lagd til 2 kollegaer som setter pris på litt smått og godt til kaffen, heheHer er litt av utstyret jeg brukte. Spiselig spray for å få fin glans. Kan brukes på sjokolade, marsipan , fondant, icing......Pinner, utstikkere, marsipan , mini peperkakeformer og diverse strø.

Det tar litt tid å lage cakepops men genialt å servere til kaffen, i selskap, ute....trenger ikke asjett eller skje. Fine å gi bort som gave. De kan lages av kakerester eller kjeks som blandes med smørkrem, vaniljekrem, peanuttsmør, smeltet sjokolade, fruktmos, fløteost.......

Oppbevares i kjøleskap. Kan oppbevares i fryser før de dyppes i sjokolade og pyntes. Hvis de har vært i fryseren må de temperes i kjøleskapet før de dyppes ellers kan  sjokoladen sprekke opp.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar