Min bloggliste

lørdag 25. februar 2012

Cupcakes med marengs


Delte en kake .....nam!


Nok en test av Leila Lindholm sine fristende oppskrifter; sjokoladecupcakes med marengstopp.
Oppskriften er fra boken : a piece of cake.

Bakte sjokoladecupcakes, side 86 i boken. De inneholder bl.a. rømme og mørk sjokolade.

Så lagde jeg marengs: 6 eggehviter, 8 1/2 dl sukker, saften av en sitron og 2 ts vaniljesukker.

1 Bland alt unntatt vaniljesukker, i en rustfri bolle. Pisk for hånd i ca 1 minutt til det blir en luftig blanding.
2 Sett så bollen over en kjele med kokende vann (vannet må ikke nå opp til bollen). Pisk til sukkeret har løst seg opp og blandingen har konsistens som marengs.
3 Ta bollen av kjelen og pisk inn vaniljesukker. Pisk med mixer til blandingen avkjøles og blir tykk.

4 Ha marengsen i en sprøytepose med rund tipp. Sprøyt marengsen i spiraler oppå cupcakes som er avkjølt. Pass på at det er ca 1 cm ut til kanten uten marengs.
5 La dem stå i kjøleskapet til de stivner.


Lagde toppene mindre enn de som var avbildet i boken. Her står de i kjøleskapet for å stivne.

SJOKOLADETREKK:

350 god, mørk sjokolade og 3 ss vegetabilsk olje smeltes over vannbad. Hell blandingen over i en bolle og la den avkjøles noe.

6 Dypp cupcakestoppen i sjokoladen og la de stivne i kjøleskap i ca 30 minutter.


På plass i kjøleskapet for å stivne.


Kakene kan oppbevares i kjøleskap i ca 3 dager hvis de står tildekket. Bare hvis det blir noen igjen, farlig gode.

Ha en fin lørdag :-)

4 kommentarer:

  1. Har også denne kokeboka, men ikke prød ut disse enda. Mye godt i hennes bøker

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, veldig inspirerende med kokebøker som er laget på denne måten. Jeg liker at det er mye bilder og farger. Og at det er greit å få tak i ingredienser til baksten i nærbutikken.
      Følger du med på bloggen hennes/facebooksiden så får du enda mere inspirasjon.
      Jeg har bakt sitroncupcakes med valmuefrø, men vil anbefale litt mindre frø.

      Slett
  2. Sikke nogle fine kager der er overalt på denne her blog!
    Vi følger med fra nu af :-)

    Venlig Hilsen
    Laura og Christine
    (www.twin-food.blogspot.com)

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann Laura og Christine :-)

      Takk for det, ekstra koselig å få tilbakemeldinger når en har lagt ut bakverket. Er mye arbeid med baking og blogging, men jeg elsker det. Skal inn å se på bloggen deres også senere, nå er det gulrotkake og ett oppdrag som skal fullføres. ha en fin søndag:-)

      Slett