Min bloggliste

tirsdag 28. februar 2012

Chocolate au mousse

Tester ut dessert idag, skal levere dessert til ett selskap der jubilanten er er godt over middels glad i sjokolade. Desserten skal være god, kjapp å lage og serveres i porsjonsglass. Bladde i boken ; love Manuela og der fant jeg en oppskrift som passet bra.


Franske følelser.

Chocolate mousse har få ingredienser:

200 gram mørk kokesjokolade ca 70%
100 gram smør
2 ss kald sterk kaffe
9 eggehviter
150 gram sukker

Knekk opp sjokoladen og ha den i en stålbolle isammen med smøret. Sett bollen over vannbad til alt er smeltet. Ha i kald kaffe og la blandingen avkjøles.

Pisk 9 eggehviter, ha i sukker litt etter litt.

Bland 1/3 av sjokoladeblandingen inn i marengsen  av gangen til alt er blandet.

Putt ønsket tipp i en sprøytepose, fyll posen med mousse og lag fine topper i glass eller skåler. Settes kaldt. pynt gjerne med ferske bringebær eller annen frisk bær.

Sikter du cappucinopulver over blir det en nydelig voksen dessert.

Ikke glem en liten kopp nespresso ved siden av desserten. 

det skulle være 2 ss med SP, men det hadde jeg ikke nå. SP er en stabilisator som gjør at eggene beholder mer sin struktur og stivhet under pisking. Den er flott å bruke til sukkerbrød, kaker, frosting, is osv. Manuela kaller den for mirakelkrem og det er den faktisk.  For eksempel kakerøren holder seg like fint uten å falle isammen hvis den må stå litt lenge i bakebollen før du steker kaka.


Bordkort til kake/dessert bord.


Tallerken og hjertekopp fra Bastion matcher Greengate.




Delikat.


Søt liten bolle fra Pip passer ypperlig til dessert.


Bringebær + sjokolade = sant.





Ildfaste mini former fra Greengate.


Er lov å pynte litt extra med blonde og fløyel.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar