Ingredienser står fremme for å bli romtemperert før bakst.
Smør, brunt og hvitt sukker piskes til kremet konsistens.
Rør inn ett egg av gangen. Ha i mel og bakepulver og mix det godt isammen. Ha oppi tranebær, hakka mandler og sjokoladebiter. Rør raskt isammen .
Slik ser den ferdige cookies deigen ut.
Iskje er greit å bruke så får en like store kaker . Har brukt den minste skjeen til cookies.
Sett kuler med iskje utover bakepapir med god avstand. Dypp fingrene i kaldt vann og trykk kulene ned til de er ca 0,5 cm tjukke.
Stek dem i 10 minutter på 200 gr.
Bruker stekespade når jeg løfter dem fra stekeplaten og legger dem på rist.
Oppbevares i kakeboks.
Nyt nystekte cookies.
Vil du ha oppskriften så kommer den her:
200 gr smør
150 gr demerarasukker
150 gr farin
2 egg
275 gr mel
1 ts bakepulver
50 gr hakka mandler
50 gr tørka tranebær
100 gr mørk skokolade
200 gr i ca 10 min.
Sjekk kakene når de har stått 10 min i ovnen. Tar du de ut for tidlig blir de litt myke inni, noen liker det også. Lar du kakene bli litt mørkere rundt kanten blir de sprø.
Lykke til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar