Min bloggliste

lørdag 21. januar 2012

Glutenfritt brød med linfrø

Hei, jeg har testet en oppskrift jeg fant i Ukeblad sitt vedlegg i uke 3 , 2012.





Oppskriften er nok til 2 brød i 1,5 L former.



Her er oppskriften:

1/2 dl fibrex
1 1/2 dl linfrø
2 dl knuste bokhvetegryn
1 1/2 dl rosiner
1 ts salt
50 gr smør
4 dl vann
50 gr gjær
4 dl yoghurt naturell
2 ss fiberhusk
10-12 dl glutenfritt mel.


Kok opp 4 dl vann.




Bland fibrex, linfrø, kokhvete, rosiner og salt.

Tilsett smør og kokende vann. Rør det godt isammen og la det stå i 2 timer.

Varm yoghurt til den er fingervarm, ca 37 grader.


og rør inn gjæren til den er oppløst, jeg brukte tørrgjær. Bland den i fibrex-blandingen isammmen med fiberhusk. Elt så inn melet, ikke ha i alt med en gang. Eltes til en smidig deig.


La den heves tildekket i 30 minutter.

Dekk bunnen i 2 brødformer med bakepapir og fordel deigen i dem. Etterheves på ett lunt sted i 45 minutter.

Stekes i ovn på 200 gr nederste rille i ca 40 minutter. Avkjøles på rist.



Dette var en lang bakeprosess, men verdt det. Når en skolder melet med kokende vann blir det mindre tørt.

Brødet er fortsatt ikke tørt etter 3 dager.

Ha en fin dag :-)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar