3 egg, gjerne økologiske
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 gr smør
1 dl melk
3 1/2 dl mel
2 ts bakepulver
1 klype salt
skall fra 2 sitroner
saft fra 1 sitron
1 dl valmuefrø, svarte
Romtempererte egg , sukker og vaniljesukker piskes til det er lyst og luftig.
smøret smeltes , ha i melken.
Hell blandingen i eggedosisen
Rør med en slikkepott
mel, salt og bakepulver blandes
røres deretter forsiktig i kakerøren
finrevet sitronskall, sitronsaft og valmuefrø (blå, de hadde ikke svarte)
Rør det inn med slikkepott
spennende røre :-)
fylte formene 3/4 fulle, brukte isskje . stekes midt i ovnen på 175 gr i ca 15 min.
Blandet 100 gr melis med 3 ss sitronsaft, la på litt glasur på hver kake og drysset på kakestrø.
Syrlig melisglsur på kake med litt tyggemotstand, forfriskende anderledes cupcake. Undres på om det smaker forskjellig av blåe og svarte valmuefrø???? Og tenker at neste gang halverer jeg mengden på frø. I allefall er over halvparten oppspist i skrivende stund.
De ble veeeeldig gode og syrlige. Også var det fint å tygge på vaalmuefrøene :-) Takk Takk Fra Reidun
SvarSlett