Hjemmelagd marsipan er noe jeg lager 2 ganger i året ; til jul og til påske.
Nå før jul er mandlene på billigsalg i løsvekt og da er det bare å lage en stoooor porsjon marsipan.
Først koker jeg opp vann i en kjele, heller så mandlene oppi og lar de trekke 3 min. Heller av vannet og "skyller" de i kaldt vann så skallet slipper letter.
Så legges de skåldede mandlene til tørk. Jeg lar de tørke 2-3 dager, men kan hurtigtørke dem på ettervarme i stekeovnen.
Mandlene males 2 ganger på i mandelkvern og enda en gang isammen med melis. Bruker samme vekt på mandler og melis.
Bruker brødpose som er festet med klips , rundt åpningen for at det ikke skal sprute utover.
Tilsett eggehviter litt etter litt til deigen samler seg. Kna til den blir seig og fin å jobbe med.
Brukte fargegele fra Wilton.
Her er litt av produksjonen. La kulene tørke litt på fat før de pakkes i bokser eller på glass, så de ikke klabber seg isammen.
Veldig godt og bruker en rent utstyr så er de naturlig glutenfrie :-)
mmmmm, det beste jeg vet. Du er så flink og inspirerende!!!
SvarSlettTakk, flink du og da Unni, husker godt bløtkaken med hjemmelagd marsipanlokk som du serverte en gang i forrige århundre:)
SvarSlett