Min bloggliste

torsdag 8. desember 2011

Karamell cupcakes , glutenfrie

Har prøvd meg på glutenfri variant av caramell cupcakes. Det har vært endel blogging om disse herlige kakene og da ble jeg nysgjerrig.

Byttet ut melet med rød semper glutefritt mel, fin mix. Brukte 30gr mindre enn det som er i oppskrifta med hvetemel. Dette fordi det glutenfriemelet tiltrekker seg mere væske enn vanlig mel.

Halvblandet melange og tine smør for å spare inn på smør rasjonen min.

Kakene ble gode de.....en kake til bakeren. Herlig med nystekt kake.


Karamellkremen ble påbegynt dagen før, 6 dl kremfløte kokes opp, ha i 400gr opphakkede karamellfudge. Rør om til all karamellen er løst opp. Når den er kald settes den i kjøleskap natten over. Dagen etter piskes den opp til krem, brukte ca 20-30 sekunder. Utrolig god,.




Brukte 2 ulike tipper. En rund tipp og wilton 1F. Rislet på karamellsaus. På noen strødde jeg hakkede peanøtter , hakkede valnøtter og hakkede brente mandler. Skal det være så skal det være.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar